Transferuri de la Empoli şi Dinamo perfectate de ACS Poli


ACS Poli Timişoara a făcut primele mutări din această iarnă pe piaţa transferurilor. Gruparea bănăţeană a bătut palma cu trei jucători care vor evolua sub comanda lui Aurel Şunda în acest retur. Fabian Himcinschi, Alin Dobrosavlevici şi Alin Roman au fost împrumutaţi la echipa bănăţeană pentru partea a doua a campionatului, cu opţiune de cumpărare în vară.

“Mai întâi trebuie să vedem dacă acești jucători confirmă. Cunoscându-le calitățile, judecând și după încrederea pe care Aurel Șunda le-o va da, cred că se vor impune. Cred că vor găsi aici um mediu curat, cu jucători cu experiență și caracter. Cred că e un pas înainte pentru ei, iar faptul că au venit într-o ligă superioară ar trebui să îi motiveze”,

A declarat directorul tehnic al lui ACS Poli, la emisiunea Divizia locală, de la Digi24 Timişoara. Toti cei trei jucători au fost colegi la naţionalele de juniori ale României, însă niciunul nu a rupt gura târgului la seniori.

Autor a 20 de goluri cele 30 de meciuri disputate la loturile naţionale, Himcinschi a fost considerat unul dintre vârfurile generaţiei sale. Atacantul de 1,87 m. a fost comparat în dese rânduri cu Ibrahimovic, datorită înălţimii şi stilului de joc. În urmă cu doi ani, jucătorul născut la Timişoara, a fost transferat de la Unirea Alba Iulia, de către Empoli, în Italia, unde nu a apucat să joace niciun meci în acest sezon pentru echipa primavera a clubului. Atacantul a dat probe vara trecută şi la FC Vaslui, dar nu a fost oprit în lot de către Ilie Stan. Himcinschi a mai fost dorit la Poli în urmă cu 3 ani şi jumătate, când echipa timişoreană evolua în cupele europene.

Ceilalţi doi jucători aduşi la ACS Poli sunt cunoştinţe mai vechi ale Timişoarei, pentru că au făcut parte din generaţia de excepţie de la LPS Banatul. Cifrele lor de la seniori nu sunt însă prea încurajatoare, chiar dacă în turul campionatului au evoluat în ligile inferioare, acolo unde au fost “protejaţi” şi de obligativitatea folosirii a câte doi jucători sub 21 de ani. Alin Dobrosavlevici a evoluat, ca fundaş central, 13 meciuri, pentru Dinamo II, în Liga a III-a; în timp ce Alin Roman a prins, ca mijlocaş central, 7 meciuri în tricoul lui FCM Tîrgu Mureş, în eşalonul secund. Interesant este faptul că gruparea din judeţul Mureş, unde activează fostul manager al lui Poli, Daniel Stanciu, a reuşit în această iarnă două mutări importante pe piaţa transferurilor, reuşind să îi împrumute pe Sepsi şi Hora, de la CFR Cluj.

foto: alba24.ro


One comment on “Transferuri de la Empoli şi Dinamo perfectate de ACS Poli

  1. teo musante

    himcinschi - NICI UN MECI LA TINERETUL LUI EMPOLI - A DOBROSAVLEVICI - DINAMO 2 LIGA 3-A - ROMAN - ASA LIGA 2-A - 7 MECIURI -DIN CARE 6 CA REZERVA IAR IN 4 A INTRAT IN ULTIMELE 15 MIN . Pana acum NU AM ADUS NICI UN FOTBALIST !

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Publicitate