Articol scris in:

Jocul de poker, un sport al minții

Se împlinește un an de când pokerul a fost recunoscut oficial ca și sport al minții în țara noastră, alături de șah, bridge sau go. Cu toate acestea mulți dintre noi încă nici nu au încercat să descopere tainele acestui joc, unii probabil de teama de a nu pierde bani, alții pentru că nu au avut de la cine învăța. Acestea sunt niște prejudecăți greșite, care încet, încet au dispărut și la noi, iar acum cred că fiecare avem destui prieteni sau cunoștiințe care au acasă setul de chipsuri alături de pachetul de carți.

Curios am fost si eu să aflu mai multe despre tainele pokerului, să văd care este senzația când te afli la o masă de joc. Și după ceva căutari si recenzii citite pe internet și informații de la prieteni, am ajuns pe Party Poker unde am început să joc intâi pe turneele gratuite pentru a învăța jocul și a-mi face un stil propriu. Mi-a plăcut mult și faptul că sunt foarte multe tipuri de turnee, Sit & Go, Multi - Table, Heads - Up, Shoouts, deci am avut de unde alege.  Bineinteles, am optat pentru Texas Holdem pentru că în acest moment e cel mai popular joc și la noi. Am profitat și de bonusurile oferite aici și sincer, a început să-mi placă foarte mult. Pentru mine a devenit o pasiune prin care mă relaxez. Acum am ajuns să mă înscriu și la turneele de poker unde sunt și jucători avansați. Chiar dacă încă nu fac față cu brio, am învățat multe lucruri folositoare din astfel de partide, iar acum în cercul de prieteni câștig mai mereu mâinile jucate.

În zona noastră nu se organizează foarte multe turnee de poker. Deși împătimiții acestui sport încă așteaptă mai multă implicare oficială înca nu s-au realizat multe lucruri în acest sens. Din fericire alternativa pokerului online există și este foarte utilizată.Puteți găsi adevărate comunități pe internet care își împărtășesc cunoștiințele despre tainele acestui joc. E un sport frumos, al minții, care te pune să analizezei să intrepretezi, să faci calcule și un pic, să recunoaștem, să fie și noroc.

După ce am citit mai multe articole și din experiența acumulată, vă prezint cinci sfaturi utile în jocul de poker.

1.  Fi pregătit să accepți și înfrângerea - Înfrângerile nu trebuie să te demoralizeze, iar gândul unei mâini slabe care te face să ieși de la masă nu trebuie să te hazardeze. Și la poker, ca în alte lucruri din viața, întâi trebuie să înveți să pierzi ca să poți câștiga.

2. Analizează - În timpul partidei fă o analiză a tipului de joc practicat de fiecare dintre jucători. Bineînțeles, trebuie să fi atent la fiecare mână pentru a nu pica pradă bluff-urilor.

3.  Adoptă-ți stilul tău - Majoritatea jucătorilor de poker recunosc imediat un anumit tipar de jucător. De aceea este bine să-ți formezi în timp propiul tău stil, pentru a nu fi foarte ușor de ghicit.

4. Nu forța, dacă nu e necesar - Concurența poate fi acerbă la începutul jocului la o masă, iar jocul este mult mai greu de urmărit. Astfel uneori este bine să fi un “complice” tăcut la crearea unui duel pshihologic între ceilalți jucători. Bineînțeles profită de șansă, dacă mâna pe care o ai îți permite.

5.  Urmărește dinamica jocului - Deși începutul poate fi mai frenetic, pe măsură ce trece timpul se micșorează și numărul jucătorilor de la o masă. Pe măsură ce numărul jucătorilor decrește, crește abilitatea celor rămași în competiție.  Trebuie să fi atent la acest moment de tranziție dintre noroc și tactică și să reușești să-ți impui stilul.

Aceste sfaturi te vor ajuta atunci când te afli la masă într-o competiție de poker. Ține-le minte, și cine știe, poate ne vom întâlni la un turneu zonal sau pe internet, ca niște adevărați sportivi.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate