CSM Oradea - BC Timisoara, primul duel pentru Final Four


BC Timișoara e prima formație timișoreană ce deschide anul competițional în 2014. ”Leii” din Banat înfruntă miercuri CSM Oradea, în deplasare, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin.

Cursa pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României începe pentru BCT miercuri, 19,45, la Oradea. Băieții lui Dragan Petricevic merg pe terenul CSM-ului pentru primul duel din cele două programate în decurs de 4 zile. Partida din sferturile de finală reprezintă al doilea meci direct al stagiunii dintre cele două echipe, după ce bihorenii și-au adjudecat în toamnă jocul din campionat de la Timișoara.

Oradea traversează un sezon mult mai bun decât alb-violeții atât în Liga Națională unde se bucură de o poziție superioară bănățenilor, cât și în FIBA Eurochallenge, competiție în care au reușit un bilanț pozitiv chiar la debutul din toamnă. Grație celor enumerate mai sus, trupa lui Cristi Achim pornește cu prima șansă la victorie miercuri seara dar și la calificarea în turneul final.

De partea cealaltă formația pregătită de Dragan Petricevic este o specialistă a Cupei, câștigând un trofeu, jucând o finală, dar și ale două finale mici în ultimii 6 ani! Bănățenii au suferit destule transformări pe banca tehnică și în lot în finalul anului, lucru care nu are cum să nu afecteze omogenitatea echipei. Ori într-o partidă contra unui adversar valoros tocmai la acest capitol se poate face diferența.

Cupa României e o competiţie importantă, mai ales că echipa noastră a fost prezentă mai mereu la turneul final. Cu siguranţă, Oradea este un adversar foarte puternic, o reprezentantă a baschetului românesc în Europa. După părerea mea, este a doua forţă, după Asesoft. Sigur, avem şi noi şansele noastre, nu mergem acolo pentru un meci de antrenament.

Oradea e favorită în această dublă, dar nicidecum nu pot să spun că e ca şi calificată. Avem de luptat cu ei pentru această calificare. Dacă şi-o doresc trebuie să treacă de noi. Suntem o echipă care are destulă calitate, avem valoare, dar trecem printr-o fază de remaniere a lotului”, a rezumat tehnicianul timișorenilor.

Fiind vorba de un meci tur-retur importantă este nu doar victoria, ci și diferența de pe tabelă. Calificarea se decide duminică, ora 18, pe parchetul din Constantin Jude. Ambele meciuri cu Oradea sunt transmise în direct pe micul ecran, pe posturile DigiSport.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Publicitate